Zaki Vithen - feb. 22, 2019

Hawaiian Tuna Poké Bowl Opskrift

Hawaiian Tuna Poké Bowl er indbydende, let at lave, sundt og smager fantastisk.

  • Antal personer: 2
  • Tilberedelsestid: ca. 35 minutter
  • Velegnet som: Frokost, hovedret

 

Om Hawaiian Tuna Poké Bowl Opskrift

Om Hawaiian Tuna Poké Bowl Opskrift

Poké Bowl stammer fra Hawaii hvor poke er en blanding af rå fisk blandet sammen med grønt. I nyere tid er det blevet en fusion af poke og det japanske køkken.

Poké bowl er bygget på en base af sticky rice dækket med en blanding af rå fisk (i form af tun eller laks) sammen med frugt, grønt og spises med pinde. Hvis du kan du lide sushi, så vil du helt sikkert elske Poké Bowl!

Værsgo!

 

For din optimale sundhed

Sticky rice udgør ca. 50% af skålen med resten af ingredienserne pænt delt ud ovenpå. Hvor meget du ønsker at anvende af hver af ingredienserne i Hawaiian Tuna Poké Bowl er helt op til dig.

Husk altid at undgå kemikalier i din mad ved at kun at købe økologisk så vidt muligt og altid at skylle grundigt. *Tun kommer ikke fra de danske farvande og derfor har tun altid været frosset i Danmark. Derfor kan tun som regel altid spises råt.

 

Ingredienser:

  • Sticky rice /sushi ris
  • 400 g tun (til sushi*)
  • 1 granatæble
  • 2 skiver frisk ananas (eller fra dåse)
  • Cherrytomater
  • 1 mango
  • Wakame (tangsalat)
  • En lille håndfuld champignon
  • 1 avocado
  • Krabbekød (frisk eller fra dåse)
  • Edamame bønner
  • Syltede ingefær
  • Nori tang
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • 1 tsk hvide sesamfrø
  • Ristede løg til pynt på toppen (valfrit)

 

Trin for trin instruktioner for Hawaiian Tuna Poké Bowl Opskrift

  1. Følg anvisningerne for risene og sæt dem over. Gå videre til trin 2 mens risene køles ned til stuetemperatur.
  2. Sæt wakame i blød i 30 min. (hvis du har købt tørrede wakame) og steg champignon.
  3. Skær tun ud i tern på ca. 1 x 1 cm, skær cherrytomaterne i halve både, tag kerner ud af granatæblet, skær ananas, mango og avocado ud i tern i samme størrelse som tun stykkerne (1×1 cm). Alternativt kan du også mose avocadoen.
  4. Læg den afkølede sticky rice i en to skåle som skal bruges til at servere Poké Bowl i. Sticky rice skal dække ca. 50% af højden af skålen.
  5. Fordel tun, granatæble, ananas, wakame, cherrytomater, mango, champignon, avocado, krabbekød, edamame bønner ligeligt rundt på toppen af sticy rice med f.eks. tun i midten.
  6. Pynt med syltede ingefær, nori tang, sorte sesamfrø, hvide sesamfrø og evt. ristede løg.

 

Topping

Du kan anvende Sriracha Mayo (chilli mayo), wasabi mayo sauce og/eller Kikkoman poké sauce. Alle 3 kan købes i de fleste asiatiske købmandsbutikker billigere end i supermarkeder.

Værsgo – så er du klar til at nyde Hawaiian Tuna Poké Bowl!

 

Flere sunde mad opskrifter

Mere sundhed

 

Skrevet af Zaki Vithen

Jeg er ansvarlig for markedsføring hos vipra | natural choices med en stor interesse for hvordan vi opnår en bedre sundhed gennem vores kost. Har du forslag eller spørgsmål så skriv gerne til mig.