Maria Lynggaard - nov. 11, 2019

Hjemmelavet Hummus Opskrift

Hjemmelavet hummus opskrift der er sundt, nemt og smager ganske fantastisk.

Hummus er en lækker cremet dip som laves på kikærter og er godt til bl.a. tapas, smørepålæg, dip, i sandwich eller i pita brød.

  • Antal personer: 4
  • Tilberedningstid: ca. 7-8 minutter
  • Velegnet som: Sund snack dip, tapas, tilbehør m.m.

 

Om Hjemmelavet Hummus

Hjemmelavet Hummus Opskrift

Denne lækre hummus er blevet et must have i mange danske hjem, den er god til sandwich, salater og meget mere.

Super lækker, og kan piftes op på mange forskellige måder ved at tilsætte forskellige smags nuancer som f.eks. persille eller peberfrugt.

Velbekomme!

 

For din optimale sundhed

Vi anbefaler altid økologiske frugter og grøntsager, så du undgår kemikalier så som pesticider. Nyere studier viser, at optagelsen af de vigtige næringsstoffer faktisk er forringet, når man spiser ikke økologiske produkter, da kemikalierne, som bruges til at sprøjte med, hæmmer optagelsen.

 

Ingredienser for Hjemmelavet Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. jomfru olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 knivspids røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl vand (tilføj mere for en mere cremet konsistent)

 

Trin for trin instruktioner for Hjemmelavet Hummus

Se vores YouTube video, hvordan du hurtigt og nemt kan lave vores Hjemmelavet Hummus opskrift. Se også vores for trin for trin instruktioner forneden.

 

  1. Tøm kikærtedåsen for vand, og skyl kikærterne godt.
  2. Kom alle ingredienser i en blender, undtagen vand.
  3. Blend og tilføj vand lige så stille, til du har den ønskede konsistens.
  4. Du kan give din hummus farve og smag ved at tilføje f.eks. persille, peberfrugt eller spinat.

 

Tip

Top evt. din skål med en krydderurt, paprika eller sesam frø og med en sjat olivenolie.

Værsgo!

 

Flere sunde opskrifter

Mere sundhed

 

Skrevet af Maria Lynggaard