<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=910561802290319&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kirstine Praestegaard - apr. 6, 2019

Hvad er Omega-3 godt for?

Det er ikke uden grund, at vi taler positivt om omega-3 – de er nemlig livsnødvendige. Men hvad er omega-3 egentligt er godt for? Læs her.

Hvad er Omega-3 godt for?

Omega-3 er livsnødvendige fedtsyrer, som din krop har brug for dagligt for at kunne fungere optimalt. Omega-3 fedtsyrer er derfor yderst vigtige for din sundhed og har mange gavnlige fordele (Se tabel).

 

Omega-3 fedtsyrer

  • Er en bestemt klasse af livsnødvendige fedtsyrer, DHA og EPA
  • Skal indtages med kosten eller som tilskud dagligt
  • Er forbundet med mange forskellige sundhedsfordele
  • Gavner bl.a. hjerte, kredsløb og din hjerne

Læs mere om AntarcticRed Krill Olie

 

Hjerte-kredsløbet og omega-3

Hvad er omega-3 godt for? - hjerte sundhed

Omega-3 fedtsyrerne har en gavnlig effekt på dit hjertekredsløb. Fedtsyrerne bidrager nemlig til en bedre elasticitet i dine blodkar. Det gør det lettere for hjertet at pumpe blod rundt i kroppen og dermed sænkes blodtrykket og risikoen for hjertekarsygdomme.

 

Fødevarestyrelsen siger:

EPA & DHA bidrager til normal hjertefunktion*

* Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA & DHA

 

Omega-3 til hjernen

hvad er omega-3 godt for? Hjerne sundhed

Der er rigtig mange gode grunde til at tage omega-3 i den daglige kost. Omega-3 er vigtig for at hjerne og nerveceller kan fungere.

 

Fødevarestyrelsen siger:

DHA bidrager til normal hjernefunktion*

* Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA

 

Omega-3 mangel

Et menneske kan tåle meget store mængder omega-3 fedtsyrer i kosten uden at det er skadeligt. Får du derimod for lidt omega-3 i din kost, så kan det have betydning for din krop og din sundhed.

University of Oxford publiserede i 2014 et studie, som påviste en sammenhæng mellem en høj indtagelse af omega-3 og bedre søvn. Undersøgelser har samtidig vist, at vegetarer og veganer ofte er i underskud af omega-3, fordi de ikke optager nok gennem deres kost. 

Læs mere om AntarcticRed Krill Olie