Zaki Vithen - mar. 2, 2019

Laks & Avocado Poké Bowl Opskrift

Laks og Avocado Poké Bowl er en super lækker ret. Den er let at lave, sund og smager fantastisk. Prøv selv.

  • Antal personer: 2
  • Tilberedelsestid: ca. 20 minutter
  • Velegnet som: Frokost eller aftensmad

 

Om Laks & Avocado Poké Bowl Opskrift

Laks & Avocado Poké Bowl opskrift

Poké Bowl stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor poké bowl er en blanding af rå fisk blandet sammen med grønt. I nyere tid er det dog blevet til en fusion mellem poke og det japanske køkken.

Poké bowl er bygget på en base af sticky rice dækket med en blanding af f.eks. rå fisk (ofte i form af tun eller laks) sammen med frugt, grønt og spises med pinde.

Hvis du kan lide sushi, så er dette helt bestemt noget for dig!

Værsgo!

 

For din optimale sundhed

Husk altid at undgå kemikalier i din mad ved så vidt muligt at kun at købe økologisk. Om du køber økologisk eller ej skal du altid huske at skylle grøntsager grundigt. 

 

Ingredienser:

  • Sticky rice til
  • 2 pers. (sushi ris)
  • 450 g laks (til sushi*)
  • 60 ml soyasauce (gerne Kikkoman)
  • 1 1/2 spsk. ris eddike
  • 1/2 spsk. sukker
  • 1 tsk. sesam olie
  • 1/4 hvidløgspulver
  • 2 forårsløg
  • 1 løg
  • Agurk (skæres i skiver og evt skæres i firkanter)
  • Radiser (skæres i skiver)
  • 1 stor advocado (skæres i skiver på langs eller på tværs eller i firkanter som er lettere at spise med pinde)
  • Furikake (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • Lyse sesam frø

 

Trin for trin instruktioner for Laks & Avocado Poké Bowl

Sticky rice udgør ca. 50% af bunden af skålen med resten af ingredienserne pænt delt ud ovenpå. Hvor meget du ønsker at anvende af hver af ingredienserne i ‘Laks & Advocado Poké Bowl’ er helt op til dig.

  1. Følg anvisningerne for ris til 2 personer og sæt dem over. Start gerne ca. én time før så at risene køles ned til stuetemperatur inden at de anvendes.
  2. Rør gerne rundt i risene et par gange for at ‘lufte’ dem lidt under afkøling.
  3. Skær løget ud i tynde skiver og steg det let. Sæt til afkøling så at det har stuetemperatur når det skal bruges senere.
  4. Skær laksen ud så at du ender med firkantet stykker som er ca. 1 cm x 1 cm. Tilføj laksen i en mellem størrelse skål.
  5. I en lille skål blandes soyasouce sammen med ris eddike, sukker og hvidløgspulver. Det er ikke helt muligt at opløse hvidløgspulver og sukker. Det er helt ok.
  6. Gem 2 spsk. udskåret forårsløg til pynt og hæld resten ned i skålen med laks.
  7. Tilføj soyasauce blandingen til skålen med laks og tilfør forårsløg og løg. Bland forsigtigt.
  8. Fordel risene i to skåle så at de udgør ca. 50%. Fordel lakseblandingen mellem de to skåle og pynt med radiser, agurk, avocado, furikake og lyse sesam frø. Bør spises med det samme.

 

Topping

Du kan anvende Sriracha Mayo (chilli mayo), wasabi mayo sauce og/eller Kikkoman poké sauce. Alle 3 kan købes i de fleste asiatiske købmandsbutikker.

 

Værsgo – så er du klar til at nyde Laks & Avocado Poké Bowl!

Skrevet af Zaki Vithen

Jeg er ansvarlig for markedsføring hos vipra | natural choices med en stor interesse for hvordan vi opnår en bedre sundhed gennem vores kost. Har du forslag eller spørgsmål så skriv gerne til mig.