<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=910561802290319&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Jacob Prange - feb. 16, 2020

Magnesium Købe Guide - Sådan vælger du Magnesium tilskud.

Magnesium er blevet et af de mest populære kosttilskud gennem de seneste år og med god grund. Men det at skulle vælge det rigtige magnesium kosttilskud kan både være forvirrende og overvældende, da der er rigtig meget forskelligt ude på markedet, og med svingende kvalitet.

Herudover er der også efterhånden mange varianter af magnesium, hvor der er tilsat forskellige urter og endda omega 3, at man helt glemmer, at det man egentlig var på udkig efter var en god magnesium.

Læs mere om Magnesium Citrat Nu

 

Hvilken magnesium er bedst?

Hvilken magnesium er bedst?

Når du skal vurdere hvilken magnesium er bedst, så er det klart vores anbefaling at gå efter den type af magnesium opløses hurtigst og optages bedst i kroppen, således at du opnår den bedst mulige effekt af dit kosttilskud.

Vi har derfor gennemgået de forskellige typer af magnesium, som findes på markedet for at give dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger din næste magnesium.

 

Magnesium Citrat

Magnesium Citrat er en organisk magnesium, som er kendt for at være en af de former, som har den bedst mulige optagelse for din krop sammenlignet med andre former for magnesium.

Magnesium Citrat er bundet til citronsyre, hvilket gør det vandopløseligt og hurtigt at opløse og anvende til gavn i kroppen.

Magnesium Citrat kan herudover købes til rimelige penge (1-2 kr. pr. tablet) og er derfor et af de bedste valg af magnesium.

Køb Magnesium Citrat

 

Magnesiumoxid og Magnesium Hydroxid 

Magnesiumoxid og Magnesium Hydroxid er begge uorganiske former for magnesium, som primært anvendes i kosttilskud, hvor der er større fokus på pris end kvalitet, da det er billigt at producere.

Magnesium Oxide og Magnesium Hydroxid er svære at opløse, og er derfor også kendt for at have en væsentlig dårligere optagelse i kroppen end f.eks. Magnesium Citrat og Magnesium Glycinat.

Bemærk! Begge former anvendes i langt den største del af magnesium kosttilskud på det danske marked, så husk altid at se godt efter på bagsiden af etiketten, hvis du vil undgå disse former for magnesium.

 

Magnesium Glycinat og Magnesium Bisglycinat

Magnesium Glycinat er også kendt som Magnesium Bisglycinatog er en organisk form for magnesium. Magnesium Glycinat er kendt for at have en god optagelse i kroppen og anvendes ofte i koststilskud af bedre kvalitet.

 

Magnesium Carbonat 

Magnesium carbonat er en uorganisk form for magnesium med en lavere optagelse i kroppen end både Magnesium Citrat og Magnesium Glycinat.

 

Øvrige former for magnesium 

Øvrige former for magnesium som i mindre grad anvendes i kosttilskud:

  • Magnesium Acetat
  • Magnesium Taurat
  • Magnesium Gluconat
  • Magnesium L-Pidolat

 

Konklusion 

Der er ingen tvivl om, at der findes mange forskellige former for magnesium på markedet, og rigtig meget af varierende kvalitet.

Det er helt sikkert, at ønsker du den bedste form for magnesium med den bedst mulige optagelse og absorption i kroppen, så skal du vælge en organisk magnesium, som f. eks Magnesium Citrat eller Magnesium Glycinat.

Du bør til gengæld undgå de uorganiske former for magnesium såsom f.eks. Magnesiumoxid og Magnesium Hydroxid, som har en lav optagelse og absorption i kroppen.

Husk i den forbindelse altid at tjekke bagsiden af etiketten, da nogle leverandører blander organisk og uorganiske former for magnesium, men kun nævner de organiske på forsiden og etiketten.

Køb Magnesium Citrat

 

Relaterede artikler

Læs mere om omega-3, vitaminer og mineraler og hvad de betyder for netop din sundhed.

Omega-3
Vitaminer & Mineraler

 

Skrevet af Jacob Prange

Jeg er direktør for vipra | natural choices og samtidigt ansvarlig for udvikling af nye kosttilskud produkter. Har du spørgsmål, så skriv gerne til mig.