Zaki Vithen - sep. 24, 2019

Thailandsk Khao Pad med kylling, rejer & grøntsager

- En lækker thailandsk ret som du nemt kan lave selv på ca. 30 minutter!

  • Antal personer 2-3
  • Tilberedningstid: ca. 30 minutter
  • Velegnet som: Frokost eller aftensmad

Det thailandske køkken har en masse lækre retter som man kan lave nemt og hurtigt hjemme. Jeg vil klart anbefale at man besøger nogle at de asiatiske købmænd som er til at finde i næsten alle byer. Her kan du købe billigere og de ofte de autentiske ingredienser, som bliver anvendt i Thailand – billigere end i supermarkeder.

Køb gerne de gængse ingredienser som fiskesauce, kaffir limeblade og karry pasta her. Jasmin ris i store 10 kg eller endda 20 kg sække kan du også få meget billigere end i supermarkeder. Thailandsk mad er billigt, super nemt og hurtigt at lave - og så smager det fantastisk.

 

Om Thailandsk Khao Pad

Thailandsk Khao Pad med kylling, rejer & grøntsager

En af de retter som jeg simpelthen elsker at spise, når jeg er i Thailand, er Khao Pad. En simpel ret, som smager super godt, er sund og mætter på en dejlig måde. Den er også let at lave selv og er derfor også én af de thailandske retter, som jeg ofte laver hjemme.

Selv om den tager 30 minutter i alt at lave, så er det faktisk kun ca. 10 minutter, at den tager at tilberede.

Værsgo!

 

For din optimale sundhed

Thailandsk mad er et af de sundeste køkkener, som du kan spise og er blevet populært verden over. 

Med en sundere fordeling af kød og grøntsager er med til at gøre thailandsk mad til et af de sundeste i verden. Jeg håber at du også bliver lige så glad for Thailandsk Khao Pad.

Brug så vidt muligt økologiske ingredienser. Så undgår du pesticiderester, som er skadelige for din sundhed.

 

Ingredienser til Thailandsk Khao Pad

  • 350 g jasminris
  • 4 spsk. solsikkeolie
  • 2 æg pisket sammen med vand og lidt peber
  • 1 spsk. karrypasta
  • 175 gr. kyllingebryst (skåret i tynde skiver)
  • 175 g kogte og pillede rejer
  • 4 forårsløg skåret i strimler
  • 1 løg (skåret i tynde skiver)
  • 1 dåse majs (200 gr. og afdryppet)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. rørsukker (alm. sukker også ok)
  • 1 lille håndfuld korianderblade
  • Evt. en håndfuld grønne bønner
  • 1 lime skåret i både

 

Trin for trin instruktioner for Thailandsk Khao Pad

  1. Jasminris tilberedes efter anvisningen på pose. Når risene er færdige, skal du røre rundt med enten spisepinde eller en stegegaffel for at løsne risene.
  2. Varm 1 spsk. olie i en stegepande. Lav to tynde omeletter af de sammenpiskede æg. Steg dem kun på den ene side og rull dem efterfølgende stramt sammen. Skær i skiver efter afkøling.
  3. Opvarm wok. Tilsæt resten af olien. Tilsæt karrypasta og rør rundet i nogle sekunder. Tilsæt kylling og rør rundt indtil at de bliver møre.
  4. Tilsæt løg, bønner og fortsæt med at stege ved stærk varme. Rør hele tiden rundt.
  5. Tilsæt nu majs, ris, fiskesauce, sukker, rejer, og det meste af forårsløgene.
  6. Når det hele er varmt, kan du servere i potionsskåle.
  7. Pynt med skiver af omelet, de resterende forårsløg, korianderblade og limebåde.

 

Værsgo og nyd!

Skrevet af Zaki Vithen

Jeg er ansvarlig for markedsføring hos vipra | natural choices med en stor interesse for hvordan vi opnår en bedre sundhed gennem vores kost. Har du forslag eller spørgsmål så skriv gerne til mig.