Zaki Vithen - feb. 14, 2019

Thailandsk Rød Karry med Kylling Opskrift

En fantastisk dejlig Thailandsk opskrift som er utrolig nem at følge og hurtig at lave. Rød Karry med Kylling er bestemt én af mine personlige favoritter!

  • Antal personer: 2-4
  • Tilberedelsestid: ca. 30 minutter
  • Velegnet som: Hovedret

Det thailandske køkken har en masse lækre retter som man kan lave nemt og hurtigt hjemme. Jeg vil klart anbefale at man besøger nogle at de asiatiske købmænd som er til at finde i næsten alle byer. Her kan du købe billigere og de ofte de autentiske ingredienser, som bliver anvendt i Thailand – billigere end i supermarkeder.

Køb gerne de gængse ingredienser som fiskesauce, kaffir limeblade og karry pasta her. Jasmin ris i store 10 kg eller endda 20 kg sække kan du også få meget billigere end i supermarkeder. Thailandsk mad er billigt, super nemt og hurtigt at lave - og så smager det fantastisk.

 

Om Rød Karry med Kylling (Gaeng Phed Gai)

Thailandsk Rød Karry med Kylling opskrift

Kylling skåret i strimler blandet sammen i en rød karrypasta i med en lækker smag af kokos. Serveres sammen med ris og kan også serveres med lime til at presse over.

Dejlig thai ret med flere lag af smag, som er utrolig let at lave. Alt sammen i én wok gryde. En personlig favorit som smager mindst lige så godt som når man spiser ude!

Værsgo!

 

For din optimale sundhed

Thailandsk mad er et af de sundeste køkkener, som du kan spise og er blevet populært verden over. Faktisk er flere thailandske retter, såsom Tom Yum Suppe, i øjeblikket ved at gennemgå videnskabelig undersøgelse for sundhedsmæssige fordele.

Med en sundere fordeling af kød og grøntsager er med til at gøre thailandsk mad til et af de sundeste i verden. Vi håber at du bliver lige så glad for Rød Karry med Kylling som jeg er.

 

Ingredienser:

  • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk. rød karrypasta
  • 2-3 ferske kyllingbryst
  • 4-5 kaffir limeblade (i stykker eller strimler)
  • 150 ml vand
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dåse bambudsskud i skiver ELLER 1 dåse stråsvampe (afdryppet)
  • 8-10 basilikumblade (gerne friske)
  • En håndfuld bønner
  • 1 rød chilli (behøver ikke være stærke chilli)
  • Jasmin ris

 

Trin for trin instruktioner for Thailandsk Rød Karry med Kylling

  1. Start med at skylle risene grundet indtil vandet næsten er klart og sæt risene over.
  2. Opvarm wok på høj varme, hæld en tredjedel af kokosmælken i og opvarm til det bobler. Tilsæt karrypastaen. Lynsteg i 2-3 minutter ved jævn varme for at få smagen frem.
  3. Tilsæt tynde skåret kyllingestrimler til wokken. Vend i saucen indtil kyllingestrimlerne er helt dækket.
  4. Bland resten af kokosmælken, vand, 2 spsk. fiskesauce og sukker og kom det ned til det øvrige i wokken. Til sidst tilsættes kaffir limeblade og bambusskud eller stråsvampe.
  5. Lad retten simre i 10 minutter. Smag på saucen og tilsæt det meste af basilikumbladene, bønnerne og eventuelt mere fiskesauce.
  6. Kom kyllingekarryen i en serveringsskål og pynt med resten af basilikumbladene og rød chili. Serveres sammen med bådeskåret lime som kan presses ud over retten.

God fornøjelse!

Skrevet af Zaki Vithen

Jeg er ansvarlig for markedsføring hos vipra | natural choices med en stor interesse for hvordan vi opnår en bedre sundhed gennem vores kost. Har du forslag eller spørgsmål så skriv gerne til mig.